23/01/2022

Hvordan foregår en konkurrence?

Inden du skal deltage er det en god idé at læse WCA regelsættet. Når du skal deltage til en konkurrence skal du være til stede mindst en halv til en hel time før den første disciplin, du skal deltage i, starter. Når du ankommer skal du checke ind, hvilket ofte foregår nær døren til lokalet. Der vil du blive krydset af og modtage en lille seddel, der fortæller dig, hvad du skal lave i løbet af konkurrencen. Der står hvilke grupper du skal deltage i, samt hvilke andre grupper du skal hjælpe til med. De grupper, du skal hjælpe til med, er vejledende. Dvs. at du vil ikke få problemer, hvis du pludselig skal på toilettet samtidig med, at du skal hjælpe. Det betyder også at det forventes, at du hjælper mere til end det, der står på din seddel, for at konkurrencen kommer til at forløbe godt. Forældre eller andre gæster, må gerne hjælpe til med at dømme eller runne.

Til de fleste konkurrencer er der en vejledning til hvordan man deltager og er dommer for folk som er nye, også kaldet “competitor tutorial”. Hvis det er din første konkurrence, anbefaler vi, at du er til stede til det.

Når din gruppe til en disciplin bliver kaldt, skal du aflevere din terning ved blander-bordet på det stykke papir som er scorecardet med dit navn på, og derefter vente i venteområdet til en runner kalder dit navn. Du skal så følge runneren hen til en timer-station, hvor du sætter dig ned. Du skal så løse din terning og gå tilbage til venteområdet lige så mange gange, som du har forsøg.

Hvis der er mere end en runde i den disciplin du deltager i, kan du se på cubecomps.com om du er gået videre. Nogen gange bliver det også hængt op i lokalet. Til slutningen af konkurrencen hjælper alle med at rydde op inden prisceremonien, hvor der vil blive udrakt præmier. Nogen gange er der også præmier til hurtigste first-timer.

Hvilket udstyr bruger man?

Det vigtigste udstyr til speedcubing (udover en terning at løse) er en timer. Det er muligt både at bruge app’s på telefoner til at time med eller forskellige browser-sider eller programmer, man kan downloade til computeren. Det er også muligt at købe en rigtig timer

Til Officielle konkurrencer består udstyret til en timerstation af et stopur, en timer-måtte, en speedstacks timer og evt. et display, der er koblet til timeren. Til konkurrencer bliver terninger transporteret transporteret i cube-covers, som også er udstyr, der bliver brugt.

Hvad koster det at deltage til en konkurrence?

Det står altid på konkurrencens hjemmeside, hvad det koster at deltage. Se denne side for en liste af kommende konkurrencer.

Hvor gammel skal man være?

Der er ikke nogen aldersgrænse på at deltage til en speedcubing konkurrence. Alle er velkommen til at deltage, hvis de kan løse en terning. Vi har heller ikke nogle alderskategorier, så alle deltager på lige fod.

Hvordan tilmelder man sig?

For at tilmelde sig en konkurrence skal man lave en profil på WCA. Hvis man har deltaget før, skal man huske at “claime” sit WCA ID. Det er det, der gør, at ens resultater bliver koblet til en.

Når man har en profil, kan man tilmelde sig en konkurrence ved at være logget ind og klikke “registrer” på den konkurrence du gerne vil deltage i. Der skal du udfylde, hvilke discipliner, du gerne vil deltage i. Vi anbefaler, at du tjekker, at du har mulighed for at komme under det “hard limit/time limit”, der er sat til den disciplin, inden du tilmelder dig.

Du vil derefter få en email om at din registrering er gået igennem. Du skal så vente på at få en email om, at din registrering er blevet bekræftet. Til mange danske konkurrencer skal man betale før ens tilmelding bliver godkendt, og nogle gange bliver de ikke godkendt, når deltager grænsen allerede er nået for den konkurrence.