12/07/2024

Hvordan foregår en konkurrence?

Inden du skal deltage er det en god idé at læse WCA regelsættet. Når du skal deltage til en konkurrence skal du være til stede mindst en halv til en hel time før den første disciplin, du skal deltage i, starter. Når du ankommer skal du checke ind, hvilket ofte foregår nær døren til lokalet. Der vil du blive krydset af og modtage en lille seddel, der fortæller dig, hvad du skal lave i løbet af konkurrencen. Der står hvilke discipliner du deltager i, hvilken gruppe du er i og hvilken station (bord) du skal sidde ved. Der står også hvornår du skal hjælpe til med at være dommer.

Til de fleste konkurrencer vil der, før første disciplin starter, være en gennemgang af hvordan man deltager og er dommer. Hvis det er din første konkurrence, anbefaler vi, at du er til stede til det.

Når din gruppe til en disciplin bliver kaldt, skal du aflevere din terning ved blander-bordet på det stykke papir som er scorecardet med dit navn på, og derefter sætte dig ved det bord der har dit stationsnummer. Her foretager du alle dine forsøg i den pågældende disciplin.

Hvis der er mere end en runde i den disciplin du deltager i, kan du se på WCA Live om du er gået videre. Til slutningen af konkurrencen hjælper alle med at rydde op inden prisceremonien, hvor der vil blive udrakt diplomer. Nogen gange er der også præmier eller medaljer.

Hvilket udstyr bruger man?

Det vigtigste udstyr til speedcubing (udover en terning at løse) er en timer. Det er muligt både at bruge app’s på telefoner til at time med eller forskellige browser-sider eller programmer, man kan downloade til computeren. Det er også muligt at købe en rigtig timer

Til officielle konkurrencer består udstyret til en timerstation af et stopur, en timer-måtte, en speedstacks timer og evt. et display, der er koblet til timeren. Til konkurrencer bliver terninger transporteret i cube-covers, som også er udstyr, der bliver brugt.

Hvad koster det at deltage til en konkurrence?

Det står altid på konkurrencens hjemmeside, hvad det koster at deltage. Se denne side for en liste af kommende konkurrencer.

Hvor gammel skal man være?

Der er ikke nogen aldersgrænse på at deltage til en speedcubing konkurrence. Alle er velkommen til at deltage, hvis de kan løse en terning. Vi har heller ikke nogle alderskategorier, så alle deltager på lige fod.

Hvordan tilmelder man sig?

For at tilmelde sig en konkurrence skal man klikke “registrer” på den konkurrence man gerne vil deltage i. Der skal man udfylde, hvilke discipliner, man gerne vil deltage i.

Vi anbefaler at du tjekker at du har mulighed for at komme under den tidsgrænse, der er sat til hver disciplin, inden du vælger at tilmelde dig disciplinen. Nogle gange vil der være en fast tidsgrænse til en disciplin, i de tilfælde gælder denne tidsgrænse hvert af dine forsøg. Andre gange bruges der en såkaldt “cumulativ” eller samlet tidsgrænse. I de tilfælde skal alle tiderne på ens løsninger sammenlagt være under den angivne grænse.

Når du har registreret dig skal du betale deltagergebyret, og først derefter er din registrering fuldendt. Hvis der allerede er mange tilmeldt konkurrencen, kan det godt være at du kommer på en venteliste, og det er derfor ikke sikkert at du kan deltage i konkurrencen selvom du har tilmeldt dig. Først når du får en email om at din registrering er blevet bekræftet, er du sikker på at kunne deltage i konkurrencen.

Hvis du kommer på venteliste og der ikke bliver en plads ledig til dig, bliver deltagergebyret naturligvis refunderet.